Un Bucuresti de bun-simt

P1090222
Astazi, incepand cu ora 10.00, cine a trecut pe cheiul Dambovitei, de la Autovit si pana in soseaua de centura, a putut observa mai multi oameni, de toate varstele, ce faceau curatenie pe marginile drumului. Erau voluntarii ce s-au alaturat initiativei Centrului Educational pentru Tineret si Dezvoltare Durabila “Pilula Zero” si a ziarului “RING”. Acestia, aproximativ 100 la numar, au strans aproape 16 tone de deseuri care s-au adunat in curs de o luna, municipalitatea curatand zona in iunie. Ei bine, cam multe gunoaie “plasate din respect” intr-o singura luna! La actiune a participat si Christian Ciocan, purtatorul de cuvant a Politiei Capitalei, si Alexandru Popescu, viceprimarul sector 4.
Ceea ce a impresionat a fost grupul de 15 tineri din cadrul asociatiei “Ateliere Protejate”, organizatie nonguvernamentala, ce actioneaza pentru persoane cu handicap care au depasit varsta de 18 ani.

Actiunea a avut loc, s-au strans gunoaiele, voluntarii si-au demonstrat spiritul civic, insa numai timpul va spune daca si-a atins scopul. Vom vedea daca bucurestenii au inteles ceva, daca cei care au atatea vorbe vor trece si la fapte, daca a inteles cineva ca avem nevoie de respect reciproc.
[nggallery id=59]

No Comments

  • Reply September 1, 2010

    Live

    … chiar daca e un pic off topic anunt si aici concertul de redeschidere in seara aceasta din art jazz club …

Leave a Reply