Laptopul, companionul tau de zi cu zi


In urma cu doua saptamani vorbeam despre telefoanele cu tastatura QWERTY, despre utilitatea si performantele acestora. Alaturi de telefoane, laptopurile au devenit indispensabile. Oamenii de afaceri le folosesc, studentii, chiar si gamerii le utilizeaza, laptopurile trebuind sa acopere o gama larga de intrebuintari si caracteristici. Din fericire, tehnologia evolueaza zilnic, tocmai pentru a satisface asteptarile.
Tehnologia actuala, aproape, iti sterge din memorie anii in care laptopurile 386 erau vazute ca un ideal si iti induce o intrebare constanta: “Ce va aparea maine?“. Laptopurile multi-core, de exemplu cele i5, sunt cunoscute pentru eficienta si performanta lor ridicata, fiind destinate oricarui tip de utilizator.
Din gama i5, se evidentiaza cateva laptopuri, printre care se regaseste modelul AS5750G de la Acer, cu procesor Intel Core i5-2410M. Acesta ruleaza la 2.30GHZ, 3MB L3 cache, in circumstante normale, avand avantajul Turbo Boost, ce il ridica la 2.90GHz.
Laptopul Acer AS5750G este dotat cu 4GB de memorie, DDR3 1066Mhz, si poate fi upgradat pana la 8GB. Hardul este mai mult decat generos, avand o capacitate de stocare de 640GB. Placa video este NVIDIA Optimus GeForce GT540M 2G-DDR3, display-ul de 15.6″ HD Acer CineCrystal LED LCD avand un aspect glossy, cu o rezolutie de 1366 x 768, in mod 16:9.
Pe situl Evomag sunt expuse toate caracteristicile modelului, dintre care mai amintim drive-ul DVD-Super Multi DL, cititor de carduri Multi-in-1, webcam de 1.3 megapixel, placa audio integrata High Definition, porturi USB 3.0, HDMI si DC-in jack, si, nu in ultimul rand, placa de retea Acer Nplify 802.11b/g/n. Bateria 6-cell, pe litiu-ion, are o autonomie maxima de cinci ore, acest lucru depinzand de modul in care este utilizat laptopul si de “stresul” la care este supus.
Se poate observa cu ochiul liber ca o astfel de configuratie depaseste dorintele celor ce folosesc laptopul in mod zilnic, reprezentand o buna alternativa chiar si pentru gameri, meritand a fi instalat si jucat “Assassin Creed 2.0“.

Be first to comment