Mille Miglia si Chopard, traditie si pasiune


Chopard este unul dintre brandurile care sustin cursa Mille Miglia, incepand cu anul 1988, cand au lansat si primul model Chopard Mille Miglia Chronograph. Reprezentand o afacere de familie, infiintata in 1860, Chopard s-a implicat activ in acest parteneriat, participand personal in fiecare an la cursa de 1000 de mile, de la Brescia la Roma si inapoi. Karl-Friedrich Scheufele, in prezent Co-President Chopard si un fan al masinilor clasice de curse, a fost cel care a venit cu ideea realizarii cronografului Mille Miglia, fiind convins ca admiratorii acestor masini au o sensibilitate fata de ceasuri, si viceversa. In ambele cazuri sunt in prim-plan sisteme mecanice sofisticate, design deosebit si performanta inalta. Designul ceasurilor avea sa ofere un aspect sportiv, iar sistemul trebuia sa asigure precizia necesara in timpul cursei. Astfel, in 1988, ideea a capatat forma, devenind una dintre cele mai reprezentative colectii Chopard. In fiecare an, entuziasti si colectionari asteapta noile modele dedicate cursei Mille Miglia.

Fiecare model realizat a surprins prin designul inovativ, noile materiale si functiile adaugate. De exemplu, in anul 1988, ca un tribut pentru anii de aur ai acestui sport, a fost prima data cand cronograful a fost dotat cu o curea din cauciuc ce imita modelul de anvelope Dunlop din anii ’60, dedicate curselor de masini. Mai tarziu, in 2006, prin modelul Mille Miglia 2006 Gran Turismo XL, echipat cu cel mai mare calibru (44 mm), Chopard a demonstrat capacitatea de a anticipa aparitia trendului “extra-large”.

In 2010 Chopard a semnat un nou contract de parteneriat pe termen lung, pentru a sublinia angajamentul fata de Mille Miglia. Familia Scheufele, asa cum le cere traditia, vor participa si la cursa din 2011, care se va desfasura in perioada 7-11 mai.

Pentru cursa de anul acesta Chopard propune modelul Mille Miglia GT XL Chrono 2011, ce vine cu o carcasa de 44 mm in diametru, din otel sau aur rosu de 18 carate, si cu un design in stil vintage. Modelul este in editie limitata, fiind realizate 2011 exemplare din otel si 250 de piese in versiunea din aur rosu. Cureaua din cauciuc imita anvelopele Dunlop din ani ’60. Mille Miglia GT XL Chrono 2011 poate fi admirat in imaginile de mai jos.

[nggallery id=264]

Be first to comment