Cei mai bogati politicieni ai lumii – Top 10


Asa cum bine observam si pe meleagurile noastre, politica si banii merg impreuna, atragandu-se reciproc. Cei de la Forbes au realizat topul al celor mai bogati politicieni ai lumii, iar primii zece ii puteti vedea mai jos…


Locul 10. Sillvio Berlusconi, prim-ministru al Italiei si personaj implicat in diverse scandaluri sexuale si de coruptie, are o avere ce se ridica la 9 miliarde de dolari.

Locul 9. Hans-Adam II, print al Liechtenstein, in varsta de 66 de ani. Detine grupul bancar LGT, averea de familie este de 7,6 miliarde de dolari si averea personala de 4 miliarde de dolari. De asemenea, printul detine o foarte scumpa colectie de obiecte de arta, ce poate fi admirata la Lichtenstein Museum.

Locul 8. Khalifa Bin Zayed Al Nahyan, actualul presedinte al Emiratelor Arabe Unite, are o avere de aproximativ 18 miliarde de dolari. Burj Dubai, cea mai inalta cladire din lume a anului 2010, a fost redenumita Burj Khalifa, in onoarea seicului.

Locul 7. Sonia Gandhi, nascuta in Italia, presedinte al Congresului National Indian, se mandreste cu suma de 19 miliarde de dolari. Ea a fost desemnata tot de Forbes ca ocupanta a pozitiei a treia in topul celor mai influente femei ale lumii.

Locul 6. Hassanal Bolkiah, sultan al Brunei, a strans pana in 2010 suma de 20 de miliarde de dolari. Este cunoscut pentru extravaganta sa si, mai ales, pentru colectia de masini, ce aduna 7.000 de modele.

Locul 5. Regele Arabiei Saudite, Abdullah Bin Abdul Aziz, este cunoscat ca unul dintre cei mai bogati regi din lume, cu o avere de 21 miliarde de dolari. S-a remarcat prin relatiile internationale si actele caritabile de care a dat dovada.

Locul 4. Bhumiboi Adulyadej, monarhul Thailandei, are o avere de 35 miliarde de dolari. Pe langa averea sa fabuloasa, monarhul este cunoscut ca pictor, muzician, fotograf, scriitor, cat si translator.

Locul 3. Premierul rus, Vladimir Putin, cunoscut ca cel care a readus stabilitatea politica si ordinea in Rusia, a resusit sa acumuleze peste 40 de miliarde de dolari.

Locul 2. Hosni Mubarak, fostul presedinte al Egiptului, cel care a demisionat in ianuarie 2011, are o avere estimata la 70 de miliarde de dolari. Aceasta suma este un rezultat al coruptiei si al contractelor militare incheiate in timpul mandatului sau.

Locul 1. Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, premierul Emiratelor Arabe Unite, a reusit sa “colectioneze” 80 de miliarde de dolari. Seicul, pasionat de cursele de cai, s-a remarcat prin actele caritabile intreprinse si donatiile directionate catre diverse organizatii non-profit.

Be first to comment