Florin Dobre a lansat colectia Panta Rhei in Atelierul de Productie

In luna ianuarie, mai exact in ziua de 18, designerul Florin Dobre si-a prezentat colectia de toamna/iarna 2013 “Panta Rhei”, la Palatul Béhague din Paris. Publicatii franceze, precum “Le Monde” si “Le Figaro”, l-au apreciat pe Florin Dobre, designerul roman primind critici favorabile din partea unor editori precum editorul Antonin Sabot (“Le Monde”) si Bertrand de Saint Vincent (redactorul-sef al “Le Figaro”).

florin dobre panta rhei_1
Materialul scris de Antonin Sabot a aparut cu titlul “Florin Dobre, le créateur roumain qui voulait se faufiler à la Fashion Week”, relatand drumul parcurs de Florin Dobre de-a lungul timpului spre a-si prezenta creatiile la renumitul eveniment de la Paris, cat si munca depusa de acesta pentru a-si demonstra talentul creativ. Stilul sau excentric a adus in capitala Frantei o colectie aparte, “departe de tot ceea ce am fi putut vedea in timpul si in prezentarile oficiale de la Saptamana Modei de la Paris”, a relatat Sabot.

“In Romania, moda masculina este aproape inexistenta si am venit aici pentru a arata unde suntem si la ce nivel ne situam. Suntem la inceput, dar aici toata lumea are sansa sa arate ce poate. Iar noi vrem sa demonstram ca avem potential”, a declarat Florin Dobre.


Trois jours avec Florin Dobre, le créateur… de lemondefr

Aprecierile favorabile despre Florin Dobre si colectia prezentata ce au aparut in cotidianul “Le Figaro”, au avut ca titlu “Il etait une fois dans l’Est… Defile Homme Florin Dobre”. Aici, redactorul-şef al publicaţiei, Bertrand de Saint Vincent, prezent în primul rand la eveniment, a apreciat determinarea si increderea in sine de care a dat dovada creatorul roman. De asemenea, a evidentiat excentricitatea stilului, remarcand faptul ca modelele masculine au purtat “cu naturalete” pantofi cu toc, “manecile prea lungi, talia prea coborata si pantalonii care matura pamantul”.

“Nu stii niciodata ce va urma: un model militar, un tanar in costum in carouri, o femeie in rochie cu pene care cad in urma ei. Negrul castiga teren, tesatura se destrama. Un cuplu trece si fiecare se imbraca de parca ar apartine sexului opus”, a scris redactorul-sef al “Le Figaro”.

Aseara, 28 februarie 2013, colecţia “Panta Rhei” a fost prezentata si in Romania, la “Atelierul de Productie” din Capitala, sala devenind neincapatoare pentru cei peste 400 de invitati ce au asteptat si primit cu nerabdare si entuziasm creatiile lui Florin Dobre. Finalul show-ului – Florin in aplauzele tuturor, nu a fost unul neasteptat, deoarece majoritatea celor prezenti puteau fi surprinsi in timpul prezentarii “cu gura cascata” la propriu. Noua colectie de toamna/iarna nu este doar “ceea ce nu a vazut Parisul”, cat si “ceea ce nu a avut Bucurestiul” pana acum. Florin Dobre a reliefat, prin trecerea de la tinute simetrice, din tesaturi naturale, la unele dominate de dezumanizare, involutia societatii, racirea sufleteasca, personaje in proces de descompunere.

Intreaga colectie o puteti admira in galeria de mai jos. Astept cu nerabdare urmatoarele colectii ale lui Florin, dar mai ales, astept viziunea sa asupra societatii de la vremea respectiva. Mult succes in continuare Florin Dobre!

[nggallery id=302]
Costin Marinescu
Foto: Sasha Ispas

Be first to comment