Mercedes Cigarette AMG Electric Drive, cel mai puternic concept de la Miami Boat Festival 2013

Mercedes-Benz Cigarette Boat AMG Electric Drive 2013
Cigarette AMG Electric Drive Concept, cea mai puternica ambarcatiune electrica, inspirata de Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive a fost dezvaluita in cadrul Miami Boat Festival 2013. Cigarette Racing si Mercedes-Benz au mai colaborat si in trecut, realizand modele puternice precum Cigarette 42 Huntress si Black Series 50′ Marauder Cigarette.
Conceptul Cigarette AMG Electric Drive are o lungime de 11,6 metri si este propulsat de 12 motoare electrice ce ofera 2.200 cai-putere si un cuplu maxim de 3.000 Nm, atingand o viteza maxima de 160 km/h. Cele 12 motoare electrice sunt alimentate de patru acumulatori cu 48 de module si 3.456 de celule, totalizand o capacitate de 240 kWh si o tensiune de 400 de volti, ce se pot incarca prin intermediul a doua incarcatoare de 22 kW aflate la bord. Incarcarea dureaza sapte ore, dar timpul poate fi redus la trei ore prin echiparea ambarcatiunii cu patru incarcatoare.
Atat la exterior, cat si la interior se observa stilul Mercedes-Benz, conceptul fiind vopsit in nuanta Electricbeam Magno, preluata de la AMG. Scaunele sport, ornamentele din fibra de carbon, sigla AMG si ceasurile de bord amintesc de modelul SLS AMG Electric Drive.
Despre pretul ambarcatiunii electrice sau autonomia ei nu s-a aflat nimic deocamdata, dar daca ar fi sa ne ghidam dupa alte modele ( Cigarette 42 Huntress – 750.000$, Black Series 50′ Marauder Cigarette – 1,2 milioane de dolari) ne putem da seama ca pretul va depasi cu usurinta jumatate de million de dolari.
[nggallery id=305]

Be first to comment