Colectia Diesel Spring Summer 2016

Inainte de a admira colectia Denim, tin sa reamintesc campania lansata in urma cu aproximativ doua luni, in cadrul careia a aparut cantaretul si actorul Joe Jonas, alaturi de modele precum Kiko Mizuhara si Trevor Signorino. Photoshootingul poarta semnatura Santiago & Mauricio, iar Nicola Formichetti, directorul de creatie Diesel, a avut grija sa incorporeze toate elementele necesare pentru un adevarat viral in randul tinerilor.


In ultimele sezoane, s-a putut observa ce importanta au inceput sa acorde marile branduri fenomenului social-media pentru a atrage atentia segmentului Millennials, iar Denim este unul dintre acestea. Mergand pe aceasta idee, campania scoate in evidenta numarul de followeri de pe Instagram ai lui Jonas (peste 3,2 milioane), sunt plasate diverse emoticoane, in unele imagini apar modele in lenjerie intima, iar in altele se promoveaza imaginea androgina a modelului Stav Strasko.
De asemenea, spotul face trimiteri catre Tinder, Instagram sau Snapchat.

Stiu ca imaginile vorbesc de la sine, dar mai jos puteti afla detalii despre colectia Denim pentru primavara-vara 2016 chiar din comunicatul lor de presa. Totusi, cel mai bine ar fi sa mergeti sa vedeti toate piesele vestimentare, sa simtiti texturile, in magazinele Diesel (unul se afla in incinta Baneasa Shopping City, iar altul la parterul hotelului Marriott).


Spirite neîmblânzite. Aventurieri curajoşi. Libertatea, al cărei combustibil este dorinţa de a explora, este sursă de inspirație pentru colecţia Diesel primăvară-vară 2016. Această atitudine wild este pusă în scenă prin look-uri îndrăzneţe, expresive şi memorabile, impregnate cu spiritul Diesel. Denimul renaşte astfel, printr-o tentă sezonală distinctă, ce armonizează clasicul cu atitudinea edgy. În acest cadru, accesoriile reprezintă accente stilistice care schimbă regulile jocului. Lenjeria intimă eye-catching, împreună cu costumele de baie, conturează temele colecţiei.

“Prin eliminarea surplusurilor am îmbogățit de fapt colecția, rafinând-o până la acea expresie pură marca Diesel. Este o atitudine individuală şi liberă care transformă ținutele, fie că vorbim de piese fashion sau tricouri cu printuri grafice şi care se imprimă şi asupra denimului. În colecţia de vară denimul străluceşte, deschizând orizonturile cu noi modele și tăieturi”, a afirmat Nicola Formichetti, directorul de creaţie Diesel.

Măiestria Diesel în materie de denim duce la crearea unei colecții consolidate. Noile croieli pentru denimul lejer, cu pale washes pun în prim-plan noi siluete, dincolo de omniprezentele skinny.

Women’s Denim
O piesă de zi cu zi pentru vara aceasta, Reen, are un aspect boyfriend ce pune în valoare silueta, un tur uşor lăsat, croi drept pe picior, strâmt pe şolduri şi pe posterior. Sandy-B, noul model ‘bootcut’, are talie înaltă super skinny, buzunare aplicate și un croi uşor evazat. Finisarea este realizată printr-un tratament manual ce durează 2 zile și presupune acțiuni de albire, rupere și reparare. Modelul Kameron, inspirat din stilul șalvar specific anilor ‘90, este stilizat cu tiv ridicat până la gleznă. Esenţa denimului clasic de nuanță indigo este surprinsă în colecţia Blue Eyecons. Denimul albastru rafinat, procesat, include acum un model conic cu talie medie şi tratamente vintage.

Denimul super stretch şi flexibil al modelului Flixee, reprezintă noua generaţie de skinny jeans – în degrade, cu procesare de tip ‘stonewash’ şi finisare coated – evidențiază perfect contururile corpului, oferind în egală măsură o stare de confort.

Men’s Denim
Lansată în toamnă, colecţia Chino combină atitudinea Diesel cu stilul preppy. Cu tăieturi ‘carrot’ sau ‘slim’, designul relaxat utilizează materiale precum pânză de in şi bumbac, într-o paletă de tratamente cu alb şi albastru şi cu detalii specifice de tipul ‘rupt şi reparat’.

Jogg Jeans, inovatoarea poveste a denimului Diesel, consolidează și energizează colecţia cu procesări noi cu efecte bleached blue. Denimul super soft este mixat cu hibridul Jogg, la care se adaugă patch-uri rupte și reparate din denim pentru genunchi.

Be first to comment